Click hier voor foto's van dit evenement

Sessie met B.J. Hegen en Jan Warntjes.

Tijdens deze Sunday Evening Blues Jam zijn twee Drentsche bluesartiesten bij herhaling te gast. Zij hebben hun sporen allang verdiend. De combinatie B.J. Hegen en Jan Warntjes vormt de basis van de oerbezetting van de B.J. Hegen Blues Band.

Jan Warntjes  (Drieborg, 1942) leerde in de jaren 60 de grondbeginselen van

de ragtime in New Orléans. In ruil voor drank bracht Sweet Emma Barret hem de akkoordenschema’s en het syncopisch spelen bij wat later uitgroeide tot het ragtime solowerk. De volgende fase was de Dixielandstijl.

Jan speelde in verschillende Dixielandbands, maar de liefde voor het solo-

werk bleef hem boeien. Pas in 1976 kwam de Blues weer naar voren en later de Boogie Woogie. Zijn herinneringen van de ontmoetingen met blues-

pianisten uit de States komen bij hem dan ook steeds weer boven.

In 1977 werd de tweede prijs gewonnen op het Nationaal Blues en Woogie festival te Bergen (Noord Holland) en werd hij dan ook een geziene gast bij Bluesfestivals en in Jazz cafés. 

De non-commercie heeft steeds een positieve invloed gehad op zijn spel, zodat zeer authentiek werk naar voren komt.  Samen met Hegen vormen ze een authentiek Blues duo. 

Onlangs ontving Jan de prestigieuze ‘Preis de Deutschen Schallplattenkritik’ voor de cd van Bill Evans die hij in 1972 vastlegde en onlangs als dubbel CD aan het publiek presenteerde

                   

B.J. Hegen is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. 

B.J. Hegen (Assen, 1942), bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van meer dan 40 jaar een wisselende muzikale carriere.

B.J. Hegen’s muzikale reis dateert van de jaren 60. Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek. Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campball tijdens tournees door Europa. In de jaren 80 waren ze supportact bij B.B. King. 

B.J. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues en dan vooral van de Chicagoblues waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie gaf. Recent heeft BJ Hegen samen met de Blues Busters een nieuwe CD uitgebracht. 

Daarnaast is een lang gekoesterde wens eindelijk gerealiseerd.

Jaren heeft B.J. Hegen gewerkt aan een stripboek en heeft deze nu in eigen beheer uitgegeven. Een verzamelobject voor liefhebbers daar het in een beperkte oplage is verschenen.

                   
Aanvang  19.00 uur
Entree is  €  5,00

De begeleiding is in handen van de Greyhound Blues Band.